6. Kaj Linna om Sveriges största rättsskandal


Kaj Linna blev felaktigt dömd och satt frihetsberövad i 13 år, för det så kallade Kalamarksmordet. Kaj är den i Sverige som suttit längst frihetsberövad för att sedan blivit frikänd.
I december 2016 beviljades han resning och den 30 maj 2017 försätts Linna på frifot i väntan på domen som meddelades den 15 juni samma år. Nu har han flyttat till Spanien och startat ett hotell, släppt sin första egna bok ”Besökaren” som handlar om rättsprocessen och tiden i fängelset.
–Det var jobbigt att skriva boken. Jag var tvungen att återvända till känslan jag hade då, berättar Kaj i Revanschpodden

Lyssna på detta avsnitt!

Ett svar på ”6. Kaj Linna om Sveriges största rättsskandal”

 1. Hej, fallet Kaj Linna väckte tanken att kanske även jag kunde få upprättelse i mitt ärende emot Orust kommun som 2010 påstod att ” de uppmärksammat att min Sjöbod och brygga var i mycket dåligt skick.

  Några bevis lr dokumentation på deras påstående har jag, trotts många frågor, aldrig fått, däremot så har kommunen drivit saken genom tingsrätten och sedermera, med Kronofogdens hjälp, rivit sjöboden 2017 trotts att den fortfarande då var i utmärkt skick när jag lät besiktiga den 2017.

  Kronofogden försvann med allt virke och mina tillbehör och mina båtar som enl ök skulle flyttas inom hamnen.

  Bogserbåten upphittades senare i Munkedals hamn och pråmen kom senare också dit och virket lastades av, enl uppgift av fritidsfiskare på platsen.

  Jag försöker nu att få reda på hur det egentligen gick till, men nu påstår Orust kommun att det inte finns någon dokumentation i ärendet när jag letar efter bevis på anmälan från 2010, som jag anar vara gjord av fd granne.

  Har ni några tipps hur jag skall kunna få upprättelse så emottager jag dem gärna.

  Med vanlig halsning
  Raymond Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.