Om oss

 Om KRIS

Grundidén i KRIS verksamhet och är att medlemmar från KRIS möter upp den som friges efter ett fängelsestraff och gör en så kallad muckhämtning. Har man levt på gatan och vill förändra sitt liv så hjälper KRIS. Friges man efter ett fängelsestraff och är motiverad till förändring så finns KRIS där. Varje år gör KRIS medlemmar fler än 2 000 fängelsebesök. Anstaltsbesöken utgör fortfarande basen i vår verksamhet och varje år hjälper KRIS cirka ett hundratal personer att komma tillbaka till ett vanligt liv utanför fängelsemurarna. Att få en andra chans i livet.

KRIS jobbar också för ökad trygghet i hemmet, i kvarteret, på gatan, i skolan eller på arbetsplatsen. Allas rätt till trygghet är en fråga som vi brinner starkt för.

KRIS startar Revanschpodden 

En bra berättelse skapar engagemang och spännande berättelser finns det gott om i KRIS. I Revanschpodden når vi ut med ämnen som engagerar oss. Vi vill skapa förändring i samhället och ge fler möjligheten att välja ett bättre liv. 

I Revanschpodden vill vi lyfta fram det arbete våra medlemmar utför varje sekund, minut, timme och dag. Ett arbete för att hjälpa andra människor tillbaka in i samhället. Med små medel, mycket ideellt arbete och en enorm beslutsamhet når vi stora resultat. 

– Med Revanschpodden vill vi lyfta fram styrkan och viljan vi har att förändra oss själva och andra. Att aldrig ge upp.

Ambitionen med podden är att ge människor, kända som okända, chansen att berätta historien om sin revansch och på så sätt inspirera förändra sina liv, säger Christer Renlid som producerar Revanschpodden. 

Efter att i många år arbetat som jurist återfinns han sedan fyra år tillbaka som skribent och biträdande redaktör på KRIS medlemstidning Vägen UT. Nu är han även motorn bakom Revanschpodden. 

RIKS KRIS 

Kontakta gärna oss om du har frågor eller funderingar, klicka här